Flag of Ukraine
Amazon stödjer humanitära insatser i Ukraina.

Börja sälja på Amazon

 

Registrera dig

410 kr (exkl. moms) per månad + säljavgifter

 

Upptäck Fulfilment by Amazon

Spara tid och hjälp ditt företag att växa med FBA

Two different sizes of Amazon packages that are ready to be shipped
Lyft ditt foretag till nasta niva
computer icon with Amazon Smile logo

Nå miljoner kunder

Nystartade svenska företag, varumärkesägare, återförsäljare och börsbolag säljer alla på Amazon av en anledning: möjligheten att nå ut till miljontals kunder i Sverige och resten av världen.
shipping icon, airplane on top and truck on bottom

Leverera leenden

Låt oss hantera frakt, returer och kundservice med Fulfilment by Amazon (FBA). Vill du ta hand om frakten själv istället? Det går också bra.
shipping icon, airplane on top and truck on bottom

Tjäna pengar

Välj mellan flexibla försäljningsplaner, produktkategorier och logistikalternativ som passar dina affärsbehov för att sälja på Amazon.
Har du bara några få saker att sälja på Amazon?
FRAMGÅNGSHISTORIER

Vanliga frågor

Få svar på vanliga frågor.
Hur börjar jag sälja på Amazon?
Att börja sälja hos Amazon är väldigt enkelt. För att börja sälja med Amazon, måste du följa stegen nedan:
 • Först, välj din försäljningsplan baserat på antalet produkter du tror att du kommer sälja per månad. Vi erbjuder två olika planer: individuell eller professionell. Vi har även en enkel 'Sell on Amazon Fee Calculator' för att hjälpa dig förstå hur mycket du kan tjäna med de olika planerna när du säljer ett visst antal produkter.
 • Nästa steg är att färdigställa registreringsprocessen. Detta kräver att du har ett Amazon kundkonto eller en företags e-post, samt dina (eller ditt företags) kreditkortsuppgifter. Du måste också skicka in en giltig, personlig ID handling (en passkopia eller ett personligt ID-kort till exempel). Om du driver ett företag kommer du också att få skicka in en företagslicens inklusive ditt momsregistreringsnummer. Slutligen så behöver du delge ditt telefonnummer och din bankkontoinformation.
 • När din registrering är slutförd, får du tillgång till ditt Seller Central konto varifrån du kan övervaka dina Amazon försäljningsaktiviteter.
 • Härnäst måste du göra upp en förteckning över dina produkter genom att lägga till ett produktID, SKU, Produktnamn, Produktbeskrivning, Produktbilder, och sökningstermer och relevanta nyckelord, samt kostnaden för varje produkt.
 • Sen väljer du ett leveranssätt, och gör ett så kallat fulfilment-val, för att frakta produkterna till dina kunder.
 • Nu är du redo att börja sälja genom Amazon.
Är Amazon rätt för min verksamhet?
Det korta svaret är: ja. De största hushållsmärkena säljs på Amazon, och även nya varumärken som snart kommer finnas på din radar. Små- och medium stora företag frodas här och de står för mer än hälften av allt som säljs i våra affärer världen över. Vad ditt företag än säljer - och oavsett företagets storlek - så ser vi fram emot att ni växer tillsammans med oss. Hitta det sättet som passar dig bäst och öppna din online butik idag.
Hur lång tid tar det för Amazon att betala sina säljare?
Amazon reglerar ditt konto 14 dagar efter att du registrerat ditt säljarkonto. Det betyder att Amazon påbörjar en betalning till ditt bankkonto på betalningsavräkningsdatumen. Betalningsprocessen upprepas sen var sjunde dag.
Hur mycket kostar det att sälja en produkt på Amazon?
Säljavgiften du betalar beror på din försäljningsplan och typen av produkter du säljer.

Försäljningsplansavgifter
Dessa är de avgifter du betalar för din försäljningsplan, och de varierar beroende på vilken plan du väljer.
Om du väljer en Professionell försäljningsplan, så betalar du 410kr i fast avgift och ingen avgift per såld produkt (det betyder att du bara betalar 410kr varje månad oberoende på hur många produkter du sålt).
Om du väljer en Individuell försäljningsplan så betalar du 10kr per produkt såld via Amazon.

Säljavgifter
Dessa avgifterna är per såld produkt, och de inkluderar en hänvisningsavgift (som är en procent av försäljningsavgiften och varierar beroende på produktkategorin), samt varierande slutavgifter (vilka bara gäller mediakategorierna).

Logistikavgifter
När du själv skickar beställningen, gäller Amazons leveransavgifter. Dessa avgifter är baserade på produktkategorin samt leveransvalet som köparen gjort.

Fulfilment-avgifter
För produkter som Amazon fullbordar åt dig (kallas även Fulfilment by Amazon, FBA), finns det avgifter för att slutföra beställningen, för lagerutrymme, och andra valfria tjänster.
Hur mycket pengar tjänar Amazon-säljare som nybörjare?
Även om det inte finns ett enkelt svar, så är det ett faktum att Amazon erbjuder dig obegränsad potential for din tillväxt. Så snart du börjar sälja dina produkter, så finns det många olika sätt att utöka din Amazon verksamhet.
Behöver jag ett aktiebolag (AB) för att sälja på Amazon?
Nej. För att sälja på Amazon behöver du inte ha ett aktiebolag (AB). Du kan börja sälja direkt under ditt eget namn, som en ensam ägare. Att vara ensam ägare fungerar bra om du precis ska börja inom e-handel och vill testa att sälja på Amazon. Du kan lära dig mer om att sälja på Amazon genom Seller University.
Hur kan jag registrera mig som Amazon-säljare?
För att komma igång måste du först registrera dig. Se till att ha följande till hands:
 • Företagets e-postpostadress eller Amazon kundkonto
 • Debiterbart kreditkort (internationella kort accepteras också)
 • Giltigt pass eller ID (identitetskontrollen skyddar både säljare och kunder)
 • Företagets registreringsuppgifter (med momsregistreringsnummer i förekommande fall)
Den händiga nybörjarguiden har detaljerad information om allt du kan tänkas behöva veta för att bli en säljare på Amazon.
Vilka produkter behöver godkännas för att säljas på Amazon?
Några kategorier är öppna för alla säljare medan andra kräver ett Professionellt säljarkonto. Det finns även några produktkategorier som kräver officiellt godkännande av Amazon för att du ska kunna börja sälja. Dessutom finns det några produktkategorier som inte kan säljas av tredjeparts-försäljare.

Produktkategorier som behöver godkännas för att säljas på Amazon:
 • Matvaror
 • Smycken
 • Klockor
 • Kläder
 • Hälso- och personlig vård
 • Apparater för personlig vård
Hitta mer detaljerad information om hur du lägger till produkter på den här sidan för Listningsguiden.
För mer detaljerad information, besök Seller University för att lära dig hur du lyckas som Amazonsäljare.
Vem kan sälja via Amazon?
Vem som helst kan sälja på Amazon! Både nykomlingar och några av de största Fortune 500 företagen använder Amazon. Vad din verksamhet än säljer - och oavsett storleken på verksamheten - så kan du nå hundratals miljoner fler kunder, som besöker Amazon varje dag. Om du så är en ensam individ eller ett professionellt företag, så finns all information du kan behöva för att komma igång här.
Illustrated woman standing in front of boxes on a conveyor belt in an Amazon fulfillment center

Håll dig uppdaterad

Registrera dig för att få användbara tips om hur du bygger upp ett Amazon-företag
Ingen skräppost. Avsluta prenumerationen när som helst.
Amazon logo
© 2023, Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo