GLOBAL FÖRSÄLJNING

Expandera till Japan

Säljer du redan på Amazon i Europa?
Ny på Amazon?
Amazon Expand till Japan - Stadsvy
Amazon Global Selling - Japansk affisch

Bli en del av världens tredje största ekonomi

71 % av alla japanska konsumenter handlar online. De är vana vid snabba och praktiska leveranser, och med Fulfilment by Amazon kan du leva upp till de här förväntningarna.
SÄLJPARTNERSTUDIE: PLUGABLE TECHNOLOGIES
Den diversifiering och de nya möjligheter som produkterna får genom lanseringen på den japanska marknaden är verkligen värdefull.
Bernie ThompsonGrundare av Plugable Technologies
Sell on Amazon Japan - Boxes
Stack of six Amazon boxes ready to ship
GUIDE

Börja sälja på Amazon i Japan

Oavsett om du är ny inom global försäljning eller har exporterat länge så är det enklare att sälja internationellt med Amazon. Precis som i Sverige kan du registrera dig för ett Seller Central-konto i Japan. Kom igång med bara några få steg.

Steg 1

Bestäm vad du ska sälja
Sätt dig in i vilka skatter och regler som gäller för att sälja dina produkter och se till att du följer den lokala japanska lagstiftningen när du säljer i Japan. Sätt dig in i kategorikraven och granska listan med rekommenderade produkter efter kategori (du måste logga in med ett säljpartnerkonto för Amazon.co.jp). Tredjepartsleverantörer kan också hjälpa till med frågor om bland annat efterlevnad, internationell frakt och skatter.

Steg 2

Registrera och publicera
Använd dig av Amazons kraftfulla verktyg för hantering av dina säljpartnerkonton. Du kan länka dina nordamerikanska eller europeiska marknadsplatskonton till ditt japanska konto, visa din globala försäljning på en enda sida och synkronisera dina produktposter. Läs mer om vilka dokument som krävs för verifiering och granskning när du konfigurerar ett konto för Japan.

Steg 3

Frakta och leverera
Det är vanligt med leveranser samma eller nästa dag i Japan. Sätt dig in i vad som krävs för att frakta och leverera i Japan, bland annat gällande kostnader, ledtider och krav. Amazon har ett nätverk med ledande internationella frakt- och logistikexperter som erbjuder rabatterade priser till Amazon säljpartner som vill expandera sin verksamhet i Japan.

Steg 4

Hantera din verksamhet
Använd Amazon verktyg som Global försäljningsöversikt, Amazons valutaväxling, Sponsrade produkter och Blixterbjudanden till att bygga upp din verksamhet i Japan.

Webbseminarier om att expandera till Japan

I våra webbseminarier kan du lära dig mer om att expanderar till Japan

Vanliga frågor

Få svar på vanliga frågor om att sälja i Japan

Översikt

Kan jag publicera mina produkter i alla Amazon kategorier?
Du kan behöva godkännande för att publicera vissa produkter i vissa kategorier. Läs mer om kategorier som kräver godkännande.
Vilken typ av produkter kan jag inte publicera på Amazon.co.jp?
Vissa produkter kan inte publiceras på grund av juridiska eller lagstadgade begränsningar (till exempel receptbelagda läkemedel) eller Amazons policyer (till exempel olämpliga bilder). Du kan läsa mer i Förbjudna produkter.
Erbjuder Amazon bedrägeriskydd?
Ja. Amazons bedrägeriskydd för betalningar hjälper dig att undvika bedrägliga beställningar av dina produkter.
Hur öppnar jag ett nytt konto?
Registreringen med självbetjäning startar när du klickar på knappen längst upp på den här sidan för att sälja antingen professionellt eller som privatperson.

Innan du startar registreringsprocessen ska du se till att ha följande information tillgänglig:
  • Namn, adress och kontaktuppgifter för ditt företag
  • Japanska översättningar för dina produktposter
  • En giltig e-postadress
  • Ett giltigt kreditkort
Kan jag få hjälp med översättningen?
Amazon har en lista med rekommenderade översättningsbyråer som du kan använda i nätverket med tjänsteleverantörer.

Priser

Vad kostar det att sälja på Amazon.co.jp?
Amazon har två försäljningsplaner. Den professionella försäljningsplanen har en abonnemangsavgift på 4 900 JPY per månad plus hänvisningsavgifter per artikel som varierar beroende på kategori. Vissa kategorier är bara tillgängliga för professionella säljpartner och det är bara professionella säljpartner som kan lägga till nya produkter i Amazon-katalogen.

Om du tror att du kommer att sälja färre än 50 artiklar i månaden kan den individuella planen passa bättre för dig. Den har ingen månadsavgift. Du betalar i stället 100 JPY per såld artikel plus hänvisningsavgifter som varierar beroende på kategori. Det tillkommer ytterligare avgifter om du använder Fulfillment by Amazon (FBA) till att plocka, packa, leverera och tillhandahålla kundtjänst för dina produkter. Läs mer om FBA-avgifter.
När börjar jag debiteras månadsavgiften?
Den månatliga abonnemangsavgiften gäller endast professionella säljarkonton och börjar debiteras så fort du slutför registreringsprocessen.

Sälja dina artiklar

Hur hanterar jag mitt säljarkonto?
Använd Seller Central till att hantera ditt säljpartnerkonto. Du kan lägga till produktinformation, leverera beställningar, uppdatera lagernivåer och hantera betalningar med ett av de många språkalternativ som erbjuds.
Hur lägger jag till lager?
Gå till listrutan Inventering i Seller Central och välj ”Lägg till en produkt” för en artikel, eller välj ”Lägg till produkter via uppladdning” om du vill lägga till fler än en artikel.
  • Använd knappen Sälj på Amazon på Amazons produktsidor.
  • Använd funktionen Lägg till en produkt i Seller Central om du vill skapa en produktpost åt gången.
  • Använd Excel-baserade lagerfiler om du vill skapa flera produktposter samtidigt (endast professionell försäljningsplan).
  • Använd webbtjänsten för Amazon Marketplace till att ladda upp och ta emot rapporter i bulk (endast professionell försäljningsplan).
Hur ser jag när jag säljer något?
Amazon meddelar dig via e-post när du tar emot en beställning. Det finns också en orderspårare längst upp på startsidan i Seller Central.
Hur mycket kostar det att skicka varor jag säljer?
När du själv hanterar frakten appliceras Amazonas fraktpriser på medieprodukter (böcker, musik, videor och DVD -skivor) som säljs av säljpartners med professionell försäljningsplan och på alla produkter som säljs av säljpartners med individuell försäljningsplan. Amazon debiterar dessa fraktpriser baserat på produktkategori och den frakttjänst som valts av köparen och skickar sedan beloppet till dig som fraktkredit. För produkter där Amazon uppfyller leveransen åt dig kommer du, utöver Sälja på Amazon-avgifter, att debiteras avgifter för order uppfyllelse, lagring och valfria tjänster.
Amazon logo
© 2023, Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo