“Jag började sälja på Amazon 2011. Min verksamhet har vuxit tiofaldigt sedan dess.”

– Ryan Spahr, SupplyTiger
410 kr (ex. moms) per månad

Vanliga frågor

Vad är Amazon sälj?
Amazon sälj är ett program som gör det möjligt för säljare att sälja sina produkter och tillgångar till miljontals Amazon-kunder över hela världen.
Vilka produkter kan jag sälja via Amazon.se?
Här hittar du mer information om tillgängliga kategorier.
Vilka produkter kan jag inte sälja via Amazon.se?
Du får inte sälja olagliga produkter, produkter som marknadsförs olagligt eller produkter som är förbjudna enligt Amazons policy. Dessa inkluderar receptbelagda läkemedel, olagliga läkemedel, vapen, ammunition och tobak. Klicka här för mer information.
Vad måste jag registrera som säljare på Amazon.se?
För att registrera dig måste du ange följande information.
  • Kreditkort eller betalkort (betalkort)
  • Telefonnummer
  • Bankuppgifter
  • Momsnummer, om ditt företag är momsregistrerat
  • E-postadress
  • Ett giltigt pass eller ett identitetskort. Se till att ditt personnummer är synligt.
Jag har redan ett Amazon EU-säljarkonto. Behöver jag också skapa ett för Amazon.se?
Om du redan har ett EU Amazon-konto (ett EU-säljarkonto som låter dig sälja via Storbritannien, DE, ES, FR, IT, NL, behöver du inte skapa ett separat säljarkonto för Amazon.se. Du kommer automatiskt att se Amazon.se i ditt säljarkonto (som det åttonde alternativet i urvalslistan).

Om du inte har något Amazon-säljarkonto ännu kan du registrera dig på Amazon.se och därefter hitta miljoner köpare via Amazon.se och även genom de sju Amazon online-butikerna i Europa (Amazon.se, Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.nl)
Vad behöver jag för att placera mina produkter online på Amazon.se?
Med vårt webbgränssnitt eller våra bulklistverktyg kan du lista alla dina produkter. Proceduren och information som krävs beror på om dina produkter redan finns i Amazon.se katalogen.

Om dina produkter redan finns i Amazon.se katalogen:
Du kan enkelt inkludera produkterna en efter en via vårt webbgränssnitt. Du behöver bara ange produktens skick, priset och tillgängligt lager. Det är också möjligt att använda våra bulklistverktyg. Detta gör att du snabbt kan placera flera produkter online. För dessa verktyg behöver du EAN-, ISBN- eller UPC-koden för varje produkt.

Om dina produkter inte finns i Amazon.se katalogen.
Du kan skapa dem via vårt webbgränssnitt eller med massuppladdningsverktyg. För varje ny produkt måste du tillhandahålla produktinformation som innefattar: EAN, UPC eller ISBN-kod, produktnamn, produktbeskrivning, produktbild, pris och tillgängligt lager. Observera att du måste översätta produktens titel och produktbeskrivning till svenska för produktlistor på Amazon.se.

* Ytterligare information kan krävas för vissa produktkategorier.
Jag använder en integrering för att hantera min online-verksamhet. Kan jag använda integreringar på Amazon.se?
Ja, det är möjligt att använda tredjepartslösningar (integreringar) för att hantera ditt lager, beställningar, betalningar, översikter och mer på Amazon.se. Vi rekommenderar att du kontaktar din leverantör för att ta reda på vilka tjänster de tillhandahåller för Amazon.se.
Vad kostar försäljning via Amazon.se?
Det kostar 410 kr per månad, exklusive moms, plus en avgift för varje såld produkt. Kostnaderna varierar per kategori. Mer information om priserna
När börjar de månatliga prenumerationskostnaderna?
Din prenumeration börjar så snart du slutfört registreringen. Därefter betalar du också månatliga prenumerationskostnader för första gången.
Kan jag säga upp min prenumeration?
Ja, du kan säga upp prenumerationen när som helst, genom att kontakta oss via ditt handlar-konto. Det krävs inga långsiktiga åtaganden för registrering.
Hur hanterar jag ordrarna?
Det finns två alternativ för att hantera dina ordrar. Du kan använda webbgränssnittet (säljarcentralen) eller ladda ner den dagliga orderöversikten, en fil med flikar som ger en översikt över mottagna ordrar inklusive kund- och leveransinformation, så att du kan fullfölja dessa beställningar.
Hur får jag betalt?
Amazon gör en första utbetalning till ditt konto fyra dagar efter registreringen. Därefter upprepas betalningsproceduren var 14:e dag. Normalt tar det fem arbetsdagar från betalningsdatumet tills pengarna finns på ditt bankkonto.

En betalning sker endast vid ett nollsaldo eller ett positivt saldo på ditt "Sälj via Amazon"-konto. Ditt saldo kan påverkas av provisionskostnader, varierande stängningskostnader, returer av kunder, kundfordringar eller eventuella återkrav. Ett bankkonto måste också anges i ditt köpkonto.
Erbjuder ni skydd mot bedrägeri?
Ja. Amazons skydd mot betalningsbedrägeri hjälper dig motverka bedrägliga beställningar av dina produkter.
Vad är A-till-Z-garantiprogrammet?
A-till-Z-garantin är till för situationer där en kund aldrig har fått en produkt, eller fått en produkt tillverkad av ett annat material än vad som beställdes eller förväntades. Vid problem ber vi i första hand kunderna att kontakta säljaren. Om säljaren inte kan åtgärda problemet kan kunden göra anspråk på A-till-Z-garantin. När Amazon mottar anspråket skickar vi säljaren ett automatiskt e-postmeddelande med detaljerna i anspråket och en begäran om grundläggande information om beställningen och dess genomförande. Amazon avgör sedan hur anspråket ska hanteras. Detta kan innebära att säljaren måste återbetala beställningsbeloppet till kunden.
Kan kunder ge feedback och varför är kundåterkoppling så viktig?
Ja, kunder kan ge feedback. Ett högt kundrecensionsbetyg är en viktig framgångsfaktor på Amazon. Det är det bästa sättet för köpare att avgöra om du är en pålitlig säljare. Din recension kommer att listas på översiktssidan för leveranser och är en av de första saker som kunderna ser. Kunderna är mer benägna att köpa produkter från säljare med högre betyg och feedback. Din feedbackpoäng är en viktig indikator när Amazon mäter din prestanda.
Är det möjligt att erbjuda mina kunder presentinslagning och meddelandetjänster på Amazon.se?
Ja, för försäljning i andra kategorier än böcker, videor och DVD:er. Om kunder ger en enskild artikel eller en komplett beställning som gåva kan de skicka ett meddelande via vår meddelandetjänst. Vår presentinslagningstjänst gör det möjligt för kunder att välja och betala för en presentinslagning för varje beställning. Som en Amazon service-säljare kan du erbjuda en eller båda dessa tjänster till köpare av dina varor.
410 kr (ex. moms) per månad
Har du bara ett fåtal varor att sälja? Registrera dig för att bli en enskild säljare ›
© 1996–2020, Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag