FULFILMENT BY AMAZON

Utöka dinverksamhet i hela EU med Pan-European FBA

Du kan spara upp till 53 %* i leveransavgifter och öka din FBA-försäljning med upp till 30 %**
*Beräknat som högsta möjliga besparing när EFN-leveransavgifterna jämförs med lokala leveransavgifter för respektive storlek/vikt
**Baserat på en studie från februari 2020 med 876 Pan-European FBA-försäljningspartner med alla europeiska länder aktiverade för lagring, jämfört med liknande FBA-säljpartner som inte använder Pan-European FBA
Säljer du redan med FBA?
Ny på Amazon?
410 kr (exkl. moms) per månad + försäljningsavgifter
Achieve more success selling all across Europe with Pan-European FBA

Därför ska du sälja med Pan-European FBA

Save on your fulfilment costs
Med Pan-European FBA via COS (Call-Off Stock) behöver du bara ha ett enda momsnummer
COS fungerar så att du använder en enklare momslagstiftning i hela EU och den här typen av transaktion tillåts så länge vissa kriterier är uppfyllda. Du behöver bara ett enda momsregistreringsnummer (VRN) i antingen Tyskland, Frankrike, Italien eller Spanien för att kunna få ytterligare lokal lagring för berättigade ASIN i något av de här länderna. Läs mer här.
Accelerate your growth with flexible storage
Erbjud en Primeupplevelse till miljontals kunder över hela Europa
Få snabbleverans från Amazon för beställningar i de länder där Amazon förvarar dina produkter. 91 % av säljpartnerna uppger den högsta nöjdhetsnivån med snabbleveranser över hela Europa.*
*Enligt 2020 års nöjdhetsundersökning för FBA
Sell to millions with the Prime badge
Spara på dina leveranskostnader med upp till 53 %

Betala de lokala FBA-avgifterna i de länder där du låter Amazon förvara dina produkter istället för högre internationella EFN-avgifter (European Fulfilment Network). Klicka här för att se hur mycket du kan spara.
Provide the fast delivery that customers love
Väx snabbare med flexibel lagring
Aktivera förvaring i minst 2 EU-länder av Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien*. Amazon distribuerar och lagrar dina produkter kostnadsfritt, närmare kundernas efterfrågan.
*Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien eller Polen för Pan-European FBA via VRN (momsregistreringsnummer). Förvaring i Polen är inte tillåtet ännu för Pan-European FBA via COS.

Så fungerar Pan-European FBA

Förutsättningar
  • Publicera dina FBA-produkter med samma SKU i alla europeiska Amazon-butiker: Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien.
  • Aktivera förvaring i minst 2 av de här länderna med Pan-European FBA via VRN (momsregistreringsnummer)*, Pan-European FBA via COS eller båda alternativen: Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien**.
  • Skicka ditt lager till ett av Amazons leveranscenter i Tyskland, Frankrike, Italien eller Spanien*. Vi lagrar ditt lager i vårt EU-distributionsnätverk i de länder som du har aktiverat för lagerplacering för att möta förväntad kundefterfrågan. Amazon distribuerar ditt lager kostnadsfritt i de här länderna!
  • *Genom att lagra varor i andra länder än din hembutik har du ytterligare momsrapporteringskrav. Amazon hjälper dig att växa genom att tillhandahålla resurser och lösningar som underlättar din momsefterlevnad.
    **Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien eller Polen för Pan-European FBA via VRN (momsregistreringsnummer). Förvaring i Polen är inte tillåtet ännu för Pan-European FBA via COS.
Pan-European FBA
Det gjorde det möjligt för oss att ha produkter i leveranscenter närmast kunden. Genom att vi inte betalar några extraavgifter erbjuder vi extremt konkurrenskraftiga priser. Därför säljer vi fler enheter.
Zamir CajeeCEO, iQualTech

Jämförelse av Pan-EU via COS och Pan-EU via VRN

Kom ihåg att du kan utöka din verksamhet i EU med Pan-European via VRN, via COS eller båda! Du får samma Pan-EU-förmåner med båda alternativen: löfte om snabba leveranser och lokala leveransavgifter i de länder du aktiverar.
Exempel: du kan utöka din verksamhet med Pan-European FBA via VRN genom att aktivera förvaring i Spanien och i Frankrike (med ett spanskt VRN och ett franskt VRN). Och du kan utöka din verksamhet med Pan-European via COS genom att aktivera förvaring i Tyskland och Italien.
Pan-EU via COS
Pan-EU via VRN
Kombination: Pan-EU COS och Pan-EU VRN
Behöver jag ha ett EU-momsregistreringsnummer för alla länder jag aktiverar förvaring i?
Nej, du behöver bara ha ett enda momsregistreringsnummer i antingen Tyskland, Frankrike, Italien eller Spanien*. Dessutom får du inte vara baserad (PoE) i något av COS-länderna.
Ja, du måste ha ett momsregistreringsnummer för varje land där varor lagras inom EU**
Med Pan-EU COS behöver du ett enda momsregistreringsnummer i antingen Tyskland, Frankrike, Italien eller Spanien*. Med Pan-EU VRN måste du ha ett momsregistreringsnummer för varje land där du förvarar varor inom EU**
Behöver jag registrera mig för UOSS (Union One Stop Shop) momsdeklaration? Läs mer här.
Du behöver bara vara registrerad för Union-OSS momsdeklaration om du är en säljare baserad inom EU
Amazon rekommenderar att du anmäler dig för UOSS eller skaffar ett momsregistreringsnummer i varje EU-land där du bedriver B2C-försäljning på distans.
Ja, för COS är det obligatoriskt om du är en säljare baserad i EU.
Måste jag registrera mig för VCS (VAT Calculation Service)? Läs mer här.
Ja, du måste registrera dig för VCS (VAT Calculation Service) för att Amazon ska kunna generera fakturor. Aktivera det här.
Det är valfritt.
Ja, för COS är det obligatoriskt att registrera sig för VCS.
* Du ansvarar själv för ytterligare momsrapporteringskrav, bland annat att skicka ECSL (EG-försäljningslistor) till skattemyndigheten i det land som varorna skickas från.
**Genom att förvara varor i andra länder än din hembutik har du ytterligare momsrapporteringskrav. Amazon hjälper dig att växa genom att tillhandahålla resurser och lösningar som underlättar din momsefterlevnad.

Klicka här om du vill läsa mer:

Pan-European FBA och
det europeiska leveransnätverket

Pan-European FBA
Det europeiska leveransnätverket
Pan-European FBA
European Fulfilment Network
Leveranskostnader
Lokala leveransavgifter och löften om snabba leveranser i alla EU-länder som är aktiverade för lagring och internationella leveransavgifter (EFN) i resten. Exempel standardpaket: Mått: ≤ 45 X 34 X 26 cm ≤ 400 g = 3,16–5,50 EUR (34,66 – 60,33 kr) i de länder som är aktiverade för lagring
Avgifter för internationella leveranser (EFN) 7,73 EUR (84,76 kr) 7,96 EUR (87,27 kr)
Moms


Ett momsregistreringsnummer krävs för varje land där varorna lagras
Ett momsregistreringsnummer krävs i allmänhet inte i destinationsbutiken
Lagerhantering
Amazon distribuerar och lagrar dina produkter över hela EU, i de länder du aktiverat för placering
Amazon lagrar endast produkter lokalt, redo för lokal leverans eller för leverans till andra länder

Så kommer du igång med Pan-European FBA via VRN eller COS

Steg 1

Skapa ett Amazon Selling Partner-konto och lägg till dina produkter i FBA

Steg 2

Lista dina kvalificerade FBA-produkter i alla nödvändiga europeiska Amazon-butiker (Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland) med samma SKU. Med verktyget Build International Listings kan du synkronisera erbjudandepriserna och skapa och översätta erbjudanden från en enda källbutik till en eller flera målbutiker.
Obs! När du publicerar i Tyskland och Frankrike måste du se till att du följer EPR (Extended Producer Responsibility), klicka här om du vill veta mer.

Steg 3

Aktivera minst 2 länder där Amazon kan förvara dina produkter* (Frankrike, Tyskland, Italien eller Spanien). Du kan välja lagerinställningar per land: förvara med ett momsnummer och/eller förvara utan momsnummer via Call-Off Stock.

Steg 4

Skicka ditt lager till ett av Amazons leveranscenter i EU (Tyskland, Frankrike, Italien eller Spanien).
*Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien eller Polen för Pan-European FBA via VRN (momsregistreringsnummer). Förvaring i Polen är inte tillåtet ännu för Pan-European FBA via COS.

Vanliga frågor

Få svar på vanliga frågor om hur du använder Amazon för e-handel.
Vad är paneuropeisk FBA?
Pan-European FBA är en tjänst som erbjuds till Amazon-säljpartners för att sälja sina produkter till kunder över hela Europa på ett enklare och snabbare sätt. Detta kan hjälpa säljpartners att spara på uppfyllnadskostnader, erbjuda snabba leveranslöften och nå en bredare publik av kunder.
Hur fungerar paneuropeisk FBA?
För att sälja dina FBA-produkter i Amazons EU-butiker måste du ha tillgång till säljarcentral-konton i följande EU-butiker: Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien. Du måste aktivera placering i minst två av dessa butiker och skicka din inventering till ett Amazon-fulfillmentcenter. Dessutom kan du också sälja dina produkter i Amazons nya EU-butiker som finns tillgängliga i Nederländerna, Polen, Sverige och Belgien.

När du skickar dina produkter till ett EU-fulfillmentcenter kommer vi att lagra din inventering i vårt EU-fulfillmentnätverk i de länder där du har aktiverat placering. Detta är för att säkerställa att dina produkter är tillgängliga för att möta förväntad kundförfrågan. Vi kommer att distribuera din inventering över dessa länder utan extra kostnad.

För att kunna dra nytta av inhemska FBA-fulfillmentavgifter för beställningar i Sverige och Nederländerna måste du aktivera placering i Tyskland. För beställningar i Belgien måste du aktivera placering antingen i Tyskland eller Frankrike.
Vilka butiker ingår i Pan-European FBA?
Pan-European FBA är tillgängligt i följande Amazon-butiker: Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, Polen, Sverige och Belgien.
Vad är Paneuropeisk FBA-avgift?
Genom Pan-European FBA betalar du lokala fullførelsesavgifter i alla EU-länder som är aktiverade för lagring, och Cross-border fullførelse (EFN) avgifter i resten av EU-länderna. Du kan hitta den detaljerade prislistan för FBA-avgifter i den här guiden.
Hur kan jag registrera mig i Pan-European FBA och vilka är behörighetskraven?
För att delta i Pan-European FBA måste du uppfylla följande villkor:

1. Skapa ett Amazon Selling Partner-konto och lägg till dina produkter i Fulfilment by Amazon (FBA).
2. Lista dina kvalificerade FBA-produkter i alla begärda Amazon-europeiska butiker med samma SKU. Detta inkluderar Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Polen.
3. Aktivera lagring i minst två av dessa länder.
4. Se till att dina produkter uppfyller Pan-European produktbehörighetskrav.
5. Se till att du uppfyller momscompliance. Du kan hitta mer information om momscompliance här.
6. Skicka din lager till ett Amazon-fullførelsescenter i EU.
Vilka är fördelarna med Pan-European FBA?
Här är de viktigaste fördelarna med att sälja via Pan-European FBA:

1. Kan hjälpa ditt företag att expandera internationellt.
2. Kan hjälpa dig att accelerera din tillväxt med flexibel lagring.
3. Du kan börja med bara två momsnummer, vilket innebär att du inte behöver registrera dig för moms i varje land där du säljer.
4. Du kan sälja till miljoner kunder med Prime-märket.
5. Spara upp till 53 % på dina fullførelseskostnader.
6. Sälj FBA Small och Light-produkter via Pan-European FBA.
Hur kan jag spåra mitt lager och min försäljning genom Pan-European FBA?
När du aktiverar länder för lagerplacering ger du Amazon tillstånd att lagra din FBA-lager i något av dessa länder. Amazon kan sedan flytta din lager mellan EU-fullførelsescentraler efter eget gottfinnande och när som helst, utan extra kostnad för dig.

Du kan spåra rörelsen av din lager med hjälp av rapporten Cross-Border Inventory Movement, rapporten Daily Inventory History och rapporten Amazon Fulfilled Shipments.
Hur listar jag mina produkter via paneuropeiskt FBA-program?
För att sälja dina produkter i EU-butiker måste du skapa erbjudanden på var och en av dessa marknader. Du kan använda samma process som du använde för att skapa erbjudanden i din inhemska butik. Samma FNSKU måste anges för alla erbjudanden du skapar.

För att lista dina produkter kan du enkelt använda Build International Listings-verktyget och välja i vilka butiker du vill expandera din verksamhet.
Hur kan jag sälja lågprisprodukter från FBA via paneuropeiska FBA?
Du kan registrera kvalificerade erbjudanden för lågpris FBA-priser i Pan-European FBA. Produkter kommer automatiskt att få Lågpris FBA-priser när de är prissatta till eller under (inklusive mervärdesskatt (moms)) följande belopp:

10 pund i Storbritannien
€11 i Tyskland
12 € i Frankrike, Italien, Spanien och Nederländerna
140 kr i Sverige
PLN 55 i Polen

Du kan se mer information om lågpris FBA-priser för paneuropeisk FBA här.

Kom igång med leveranser i hela Europa med Pan-European FBA

Genom att sälja på Amazon kan du nå ut till tiotals miljoner kunder vare sig du säljer en eller miljontals artiklar. Din kontokonfiguration är inställd på att sälja i hela Europa

Säljer du redan med FBA?

Kom igång

 

Ny på Amazon?

Registrera dig

410 kr (exkl. moms) per månad + försäljningsavgifter

Amazon logo
© 2023, Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo