FULFILMENT BY AMAZON

Spara tid och hjälp ditt företag att växa med FBA

Säljer du redan på Amazon?
Ny på Amazon?
410 kr (exkl. moms) per månad + säljavgifter
FBA video preview
Illustration av en Amazon Prime-lastbil som levererar ett paket till ett förortshem

Låt Amazon plocka, packa och frakta dina beställningar

Du säljer det, vi fraktar det. Amazon har ett av världens mest avancerade logistiknätverk. Med Fulfilment by Amazon (FBA) lagrar du dina produkter på Amazons logistikcenter och vi plockar, packar, skickar och ger kundservice för produkterna. FBA kan hjälpa dig att skala upp din verksamhet och nå fler kunder.

Upptäck FBA Easy Start-paketet

Om du vill växa internationellt med FBA och nå miljontals kunder över hela Europa kan vi nu hjälpa dig längs din FBA-resa med följande fördelar (se våra villkor):
fulfilment center
  • Du kan registrera upp till 6 moms-ID kostnadsfritt och få totalt 24 månader av momsdeklarationer.
  • Översätt dina produktposter för att lägga till produkterna i Tyskland med en översättningsvoucher för 30 ASINs.
  • Hjälp din verksamhet att växa med Sponsored Products. När du har registrerat dig i FBA Easy Start får du ”kampanjklick” till ett värde av 1800 SEK* (Regler och villkor gäller).
410 kr (exkl. moms) per månad + säljavgifter
*För att registrera dig för Kampanjen måste du ha fått ett e-postmeddelande direkt från Amazon med en hänvisning och en länk till kampanjen

Fördelarna med FBA

Icon: Line drawing of a delivery van in motion with a check mark

Dina produkter är berättigade till Amazon Prime med obegränsad snabb & gratis leverans av miljontals artiklar.

Alla Amazon Prime-medlemmar älskar den kostnadsfria tvådagarsleveransen som erbjuds för berättigade beställningar. De produkter du lägger till för FBA kan också vara berättigade till fri frakt och det eftertraktade Prime-märket. Detta visar kunden att Amazon sköter paketering, leverans, kundtjänst och returer, vilket har visat sig öka försäljningen med upp till 26,5 %*.
*Den årliga Säljpartnerundersökningen år 2020
Icon: Line drawing of a customer service headset

Kunderna får Amazons betrodda kundservice och returer.

FBA tar bort denna operativa börda från dina axlar och utnyttjar Amazons globala kundtjänstnätverk för att hantera kundförfrågningar, återbetalningar och returer på FBA-beställningar.
  • Kundsupport för FBA: Språköverskridande telefon/e-postsupport, dag som natt, utan extra kostnad för dig, förutom returhanteringsavgifter för vissa produktkategorier.
  • FBA-returer: Vi hanterar all kundservice för returer via vårt Online returcenter. Läs mer om FBA-policyer gällande kundreturer för beställningar gjorda på Amazon.se.
Icon: Line drawing of a rising line chart

FBA gör det enklare att sälja över hela Europa

Amazon erbjuder en rad lösningar för expediering över hela Europa, så att du kan välja den som passar ditt företag bäst. Pan-European FBA är den populäraste och snabbaste — Amazon lagrar och distribuerar från logistikcenter i hela Europa. Med det europeiska logistiknätverket skickas dina produkter från centrallager i ursprungslandet. Med Multi-Country Inventory lagras och skickas lager från logistikcenter i de länder du anger.
Icon: Line drawing of a hand holding a coin with a US currency symbol

Det är kostnadseffektivt

Betala per användning — du debiteras för lagringsutrymme och de beställningar vi utför. Fraktkostnaden ingår i dina avgifter, utan extra kostnad för Amazon Prime och obegränsade snabba tvådagarsleveranser av miljontals artiklar. Avgifter för försäljning på Amazon och valfria tjänster kan tillkomma.

Avgifter för lagring och expediering av FBA

Normala avgifter

Lagringsavgifter

Betalas för alla artiklar som lagras på ett Amazon logistikcenter, och baserat på din dagliga genomsnittliga lagervolym mätt i kubikfot. Se hur du bestämmer produktstorleksnivån för dina artiklar.

Logistikavgifter

Betalas per enhet för att plocka och packa dina beställningar, frakt och hantering, kundservice och produktreturer. Använd FBA-intäktsräknaren för att uppskatta avgifter och se hur du förhandsgranskar dina avgifter.

Tillfälliga avgifter

Långtidslagringsavgifter

Bedöms månadsvis för alla artiklar som lagrats på ett logistikcenter i mer än 365 dagar. Om du underhåller god lagerstatus kan du undvika långtidslagringsavgifter.

Avgifter för borttagning/flyttning

Du kan låta Amazon returnera eller kassera ditt lager på ett logistikcenter, för en avgift per artikel.

Returhanteringsavgifter

Tillkommer på beställningar när Amazon ger en kund fri returfrakt.

Avgifter för oplanerade tjänster

Tillkommer när lager anländer till ett logistikcenter utan ordentlig förberedelse eller märkning, vilket gör att oplanerade tjänster krävs.
Läs mer om kostnaden för FBA. Använd Fulfilment by Amazon intäktsräknaren på säljarcentralen för att beräkna dina FBA-avgifter.
Dessutom kan du ladda ner priskort för de europeiska marknaderna:

Kom igång med FBA

Fulfilment by Amazon kan hjälpa dig att eliminera dina logistikproblem och hjälpa dig att skala upp din verksamhet.

Steg 1

Ställ in FBA
Skapa ditt Amazon säljarkonto och logga in på Seller Central för att ställa in FBA.

Steg 2

Skapa dina produktlistor
När du har lagt till dina produkter i Amazon-katalogen, ange FBA-lager.

Steg 3

Förbered dina produkter
Förbered dina produkter för säker transport till ett logistikcenter, enligt Amazons förpackningsriktlinjer och frakt- och routingkrav.

Steg 4

Skicka dina produkter till Amazon
Skapa din fraktplan, skriv ut Amazons försändelse-ID-etiketter och skicka dina försändelser till Amazons logistikcenter. Läs mer om att skicka lager till Amazon.
När Amazon tar emot dina produkter vid vårt logistikcenter är de tillgängliga för kunder att köpa. Besök Seller Centrals hjälp om du vill veta mer om hur du hanterar FBA-beställningar eller upptäcker relaterade verktyg och program för att få din FBA-verksamhet att växa.
Illustration of a man standing next to an Prime Air plane and delivery truck
VAT made easy

Förstå hur din logistikmodell påverkar momskraven

Beroende på verksamhetens art måste du enligt reglerna registrera dig för ett momsregistreringsnummer i ett europeiskt land. Några av de faktorer som påverkar dina momsskyldigheter är logistikmodellen och det land där lagret lagras.

FBA-lagerhantering

Använd verktygen i ditt säljpartnerkonto för att lägga till produkter, skapa fraktplaner, skicka in försändelser, spåra och övervaka dina försändelser och ta bort lager från Amazons logistikcenter.

Inventory Performance Dashboard

Inventory Performance Dashboard visar din IPI-poäng (Index för lagerprestanda), tillsammans med viktiga påverkande faktorer. Se till att kontrollera din IPI-poäng regelbundet — en låg poäng kan leda till överskjutande avgifter och begränsa din möjlighet att skicka mer lager.

Hantera överskottslager

Optimera dina lagernivåer genom att veta när du ska prissänka eller ta bort dina produkter. Övervaka detaljerad information om lagringsavgifter, möjligheter att öka försäljningen och förslag som hjälper dig att förbättra avkastningen på ditt lager.

Spåra lagerålder

Förbättra försäljningen och undvik långtidslagringsavgifter. Använd Inventory Age-verktyg (lageråldersverktyg) för att förstå hur mycket lager du har, och se hur länge det har funnits på logistikcenter.

Fixa strandat lager

Håll dina produktposter aktiva genom att inkludera nödvändig pris- och villkorsinformation och hantera problem. Om ditt lager finns på logistikcenter utan en tillhörande aktiv produktpost är det inte tillgängligt för köp.

Påfyllning av lager

Håll ditt bästsäljande lager påfyllt med personliga rekommendationer för påfyllning. Du kan också justera för framtida kampanjer och säsongsmässig efterfrågan. Spåra dina lager- och leverantörsbeställningar så att du är beredd att möta produktefterfrågan.

Hjälp din verksamhet att växa med Fulfilment by Amazon

Säljer du redan på Amazon?
Ny på Amazon?
410 kr (exkl. moms) per månad + säljavgifter
Amazon logo
© 2021, Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag